УЗ знову відклала закупівлю поїздів

Поділитися:

Закупівлю потягів знову відклали. «Укрзалізниця» перенесла тендер на придбання 80 електропоїздів на 31 млрд грн. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Водночас термін прийому пропозицій продовжили до 21 січня, а нова дата проведення аукціону – 28 лютого. Раніше встановлений термін подання заявок – завершився ще 1 грудня, а торги мали відбутися 6 січня. У самій держкомпанії пояснили – відклали закупівлю через те, що у потенційних учасників було чимало запитань до тендерних процедур. І чимало з них – попросили продовжити термін подання тендерних пропозицій.

Як відомо, компанія планує придбати 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. Також буде куплено 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів. Для участі в тендерній закупівлі запрошено ключових світових виробників – запити на комерційні пропозиції були надіслані компаніям Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківському вагонобудівному заводу.

60 закуплених поїздів буде задіяно у проєкті City Express, а ще 20 планується запустити на нинішніх та нових регіональних маршрутах.

Нагадаємо, що суд продовжив слідство у справі про заволодіння грошима УЗ на закупівлі вугілля.

Також ми повідомляли про найдорожчий тендер за всю історію України, який планує провести держпідприємство «Укрзалізниця». Очікувана вартість операції — 31,5 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу