У Мінрегіоні розповіли про роботу ДІАМ

Поділитися:

Державною інспекцією архітектури та містобудування (ДІАМ) за підсумком трьох місяців роботи видано близько 1,2 тисячі дозволів на проведення будівельних робіт.

Про це розповіли у Міністерстві розвитку громад та територій.

Зазначається, що ДІАМ опрацьовано близько 14 тис. повідомлень про початок будівельних робіт, а також більше 9 тисяч декларацій щодо готовності об’єкта до введення в експлуатацію.

У відомстві наголошують, що продовжують реформу галузі містобудування, а попередні результати роботи ДІАМ дають підстави для оптимізму.

Там розповіли, що реформований орган прозорий та відкритий для одержувачів адміністративних послуг. Зараз вже не доводиться чекати багато місяців, щоб здати об’єкт в експлуатацію, якщо він підпадає під всі вимоги. Тепер ДІАГ на це потрібно близько трьох діб, а на заяви реагують упродовж дня.

«Робота над максимальною цифровізацією триває, це дозволить нівелювати будь-які корупційні ризики», – додали у відомстві.

Нагадаємо, що ДІАМ отримала більші повноваження, ніж мала ДАБІ.

Також ми писали, що Державна інспекція архітектури та містобудування опрацювала понад 1300 документів за перший тиждень роботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу