У Держаудитслужбі заявили про захоплення рейдерами «Укргазвидобування»

Поділитися:

У Державній аудиторській службі розповіли, що не можуть перевірити таку структуру НАК «Нафтогаз» як «Укргазвидобування». Там наголошують, що аудиторів не допускають на держпідприємство з метою перевірки, щоб з’ ясувати, що відбувається у дочірній компанії «Нафтогазу», де природний газ виробляється дуже дешево, а реалізується дуже дорого.

У Держаудитслужбі зазначають, що подали проєкт постанови, щоб зобов’язати НАК «Нафтогаз» забезпечити аудиорам доступ на об’єкт. Відповідна вимога – серед пріоритетних завдань Кабінету міністрів. Міністерством економіки подано документ, який зобовязує «Укргазвидобування», «Укрнафту» й решту державних підприємств надати можливість здійснювати перевірки.

Також там розповіли, що після заміни керівника «Нафтогазу» – він готовий надати доступ, проте є наглядова рада, яка може не мати спільного бачення із новим керівником. Наразі поки немає узгодження про перевірку структур НАК «Нафтогаз».

У Держаудитслужбі наголошують, що «Укргазвидобування», як один з найбільших платників податків в Україні вимагає перевірки, адже помилка навіть у 10% на держпідприємстві коштуватиме державі десятків мільярдів ненадходжень до бюджету, або переплати за природний газ для населення.

У відомстві додають, що недопуск на підприємство аудиторів виглядає як рейдерське захоплення державної власності.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Київтеплоенерго» через суд вимагає від держкомпанії«Укргазвидобування» укладення прямого договору купівлі-продажу природного газу українського видобутку, інформує Київська мерія.

Раніше ми писали, що у комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» розповіли, що столичним споживачам доведеться платити спеціальні фінансові штрафи за невчасну сплату за комунальні послуги у відповідності із Цивільним кодексом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу