Українцям розповіли, як будуть штрафувати за борги з комуналки

Поділитися:

У комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» розповіли, що столичним споживачам доведеться платити спеціальні фінансові штрафи за невчасну сплату за комунальні послуги у відповідності із Цивільним кодексом. Абонентам «Київтеплоенерго» вже надсилають платіжки, де, окрім сум за опалення та гарячу воду, зазначено пеню за борг.

На підприємстві зазначають, що в Києві на 1 липня заборгованість споживачів за опалення та гарячу воду становить 3,5 мільярда гривень. Три відсотки річних нараховуються на залишок боргу. Втрати підприємства через інфляцію розраховуються щомісячно на залишок боргу.

Там пояснюють, що нарахування пені починається із першого робочого дня – наступного за останнім днем внесення плати за комунальні послуги.

Відомо, що розмір штрафів не суттєвий, однак кияни невдоволені, зважаючи на те, що багато людей не мають заробітку через карантин.

Раніше ми писали, що українцям розповіли, на скільки зростуть ціни на громадський транспорт.

Також ми писали, що в Україні вартість комунальних послуг може зрости щонайменше удвічі через відмову уряду від державного регулювання цін на природний газ. Такі розрахунки наводить народний депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко. Він переконаний, що українцям наступного опалювального сезону загрожуватиме “повний фінансовий і енергетичний колапс”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу