У Чехії банкрутують енергокомпанії

Поділитися:

У Чехії банкрутують енергокомпанії, внаслідок чого, десятки тисяч жителів змушені шукати нових постачальників електроенергії та газу. Зазначається, що ряд компаній через зростання цін не має можливості обслуговувати клієнтів.

Так, найбільше постраждали внаслідок здорожчання енергоносіїв компанії Skaut Energy, A-PLUS Energie obchodní і Kolibřík Energie. Зокрема, вони вже оголосили про припинення діяльності.

«Ми не можемо забезпечити поставку в існуючих умовах на енергетичних ринках, тому припиняємо постачання електроенергії і газу для всіх наших клієнтів з 19 жовтня 2021 року», — повідомили у Kolibřík Energie.

Відзначимо, раніше про банкрутство оголосив найбільший комерційний постачальник енергії в Чехії Bohemia Energy. Компанія обслуговувала понад 900 тис. домогосподарств.

Згідно з інформацією, у клієнтів є шість місяців для укладення контрактів з іншими компаніями. А поки ними будуть займатись так звані «постачальники останньої інстанції».

Раніше ми повідомляли, що у 2022 році у світі кількість неплатоспроможних компаній виросте, оскільки уряд буде відмовлятись від заходів підтримки бізнесу, які раніше допомагали пережити пандемію. Про це йдеться у звіті страховика кредитів Euler Hermes.

Також зазначалось, що кілька невеликих енергетичних компаній Великобританії заявили про початок хвилі банкрутств у цій галузі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу