Енергокомпанії Великобританії заявляють про банкрутство через ціни на газ

Поділитися:

У вівторок, 21 вересня, кілька невеликих енергетичних компаній Великобританії заявили про початок хвилі банкрутств у цій галузі. Про це вони написали у відкритому листі прем’єр-міністру держави.

Причинами банкрутства стали кілька факторів, включаючи високий попит на скраплений природний газ з Азії і скорочення поставок з інших країн. Сюди ж відносять скорочення вироблення відновлюваної енергії та перебої роботи атомних електростанцій. Дефіцит енергії і різке зростання цін призвели до того, що деякі компанії не змогли забезпечити своїх клієнтів енергією, за яку вони вже заплатили.

Водночас, за повідомленнями BBC, бізнес-секретар уряду Великобританії сказав, що «не очікує надзвичайних ситуацій з поставками», і назвав попередження про брак «панікерський». Він додав, що розглядає можливість надання позики з державною підтримкою енергетичним компаніям. Проте зазначив, що уряд «не рятуватиме збанкрутілі компанії».

«Поточна глобальна ситуація може призвести до того, що з ринку піде більше постачальників, ніж зазвичай, але це не повинно викликати тривогу або паніку», — сказав він.

Станом на зараз чотири енергетичних компаній призупинили свою діяльність, і очікується, що в найближчі дні за ними послідують ще чотири.

Нагадаємо, у «Газпромі» підтвердили інформацію з приводу того, що компанія не зможе почати поставки газу через «Північний потік-2» з перших чисел жовтня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу