Світовому ринку прогнозують рекордну кількість банкрутств

Поділитися:

У 2022 році у світі кількість неплатоспроможних компаній виросте, оскільки уряд буде відмовлятись від заходів підтримки бізнесу, які раніше допомагали пережити пандемію. Про це йдеться у звіті страховика кредитів Euler Hermes.

Згідно з очікуваннями, у глобальному вимірі, кількість неплатоспроможних компаній в наступному році зросте на 15%. Попередні два роки цей показник зменшувався: на 12% в 2020  році, і ще на 6% в 2021 році, повідомив страховик. При цьому, рівень неплатоспроможності в 2022 році на 4% нижче, ніж до початку пандемії.

«Судячи з кількості банкрутств, заходи урядів по допомогу компаніям виявилися успішними. Втручання держави врятувало від банкрутства кожну другу компанію в Західній Європі і кожну третю в США», — прокоментував аналітик Euler Hermes.

На думку фахівця, у 2021 році продовження цих заходів утримає низький рівень неплатоспроможності. А ось що станеться після, буде залежати від поведінки урядів в наступні кілька місяців.

В Африці рівень неплатоспроможності повернеться до доковідного значенням вже в цьому році, а в країнах Центральної і Східної Європи і Латинської Америки — в наступному, прогнозує компанія.

У таких країнах, як Іспанія та Італія, неплатоспроможність виросте вище свого допандемічного рівня вже в 2021 або 2022 році. У Швейцарії, Швеції і Португалії рівень неплатоспроможності зросте в 2022 році, але не досягне показників 2019 році. У Франції, Німеччині та Бельгії продовження щедрих програм підтримки ймовірно збереже неплатоспроможність на низькому рівні. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні рівень неплатоспроможності виросте на 18% в 2022 році. У США заходи підтримки від уряду і відновлення економіки утримають неплатоспроможність на низькому рівні в 2021 і 2022 роках.

Раніше ми повідомляли, що кілька невеликих енергетичних компаній Великобританії заявили про початок хвилі банкрутств у цій галузі.

Також ми повідомляли про те, що Фонд гарантування вкладів фізосіб у вересні поточного року продав на аукціонах активи збанкрутілих банків на 205 мільйонів 100 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу