НКЦПФР знайшла 40 шахрайських схем на фінринку України

Поділитися:

Тільки за три останні місяці 2020 року Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) опублікувала на своєму порталі 40 фінансових проектів, які нібито пропонують українським громадянам збільшення їхнього доходу. До 20 січня в Україні діє близько 60 подібних фінансових пропозицій. Насправді всі вони – шахрайські схеми, за допомогою яких зловмисники намагаються заволодіти грошима українців. Про це в середу, 20 січня, заявила пресслужба регулятора фондового ринку.

Перелік шахрайських проектів опублікований на сайті НКЦПФР з посиланнями на самі проекти. Наприклад, до небезпечних схем зараховані деякі компанії з Європи. Дані про них представили Комісії її європейські колеги. Ці компанії нібито торгують акціями, обманюючи своїх покупців. З метою сховатися від правосуддя у своїх країнах вони подалися на фінринок України.

Крім цього, регулятор включив в «чорний список» фірми, які формально працюють з подарунковими сертифікатами. Яскравий приклад – проект B2Bjewelry. Співробітники Служби Безпеки припинили діяльність шахраїв, які створили фінансову піраміду й обдурили 600 тисяч українців на 250 млн доларів.

Деякі з включених в список потенційно небезпечних фінпроектів нібито співпрацюють з «Форекс» і з міжнародними інвесторами.

Про усіх цих шахраїв регулятор довів до відома правоохоронні органи. Як заявили в НКЦПФР, діяльність таких зловмисників небезпечна для грошових коштів українських громадян і відлякує від України чесних інвесторів.

Нагадаємо, в Україні з’явився проект Арбітражного центру. Нова структура буде покликана вирішувати розбіжності між інвесторами в різні галузі економіки нашої держави.

Також раніше ми написали про те, що міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка є власником акцій провідного українського підприємства з виробництва авіаційних двигунів «Мотор Січ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу