Україна створить Центр арбітражних суперечок для інвесторів

Поділитися:

В Україні з’явився проект Арбітражного центру. Нова структура буде покликана вирішувати розбіжності між інвесторами у різні галузі економіки нашої держави. У середу, 20 січня, проект Арбітражного центру представив уряду глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв.

Як зазначив глава НКЦПФР, багато українських законів відрізняються невизначеністю і двояким тлумаченням. Це і є одна з головних причин, чому інвестори обходять нашу країну стороною. Адже в ході інвестицій між ними можуть виникати суперечки, які розв‘язати в рамках українського законодавства часто буває нелегко. Саме з метою вирішення суперечок між вкладниками капіталів в економіку України й створюється Арбітражний центр.

За словами Тимура Хромаєва, Арбітражний центр зробить Україну товарним хабом і потужним гравцем на сході Європи і в регіоні Чорного моря. Завдяки Арбітражному центру в Україні виникнуть фондові біржі – як в Дубаї, як Лондонська або Чиказька біржі.

Як уточнив Хромаєв, партнером проекту виступить Агентство США з міжнародного розвитку – USAID. Глава НКЦПФР впевнений, що з виникненням Арбітражного центру приплив інвестицій в Україну збільшиться в рази.

Нагадаємо, міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка є власником акцій провідного українського підприємства з виробництва авіаційних двигунів «Мотор Січ».

Також раніше ми інформували про те, що пандемія COVID-19 не зменшила інтересу іноземних вкладників в українське сільське господарство.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ