Інвестори «Мотор Січі» потрапили під санкції США

Поділитися:

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка є власником акцій провідного українського підприємства з вироблення авіаційних двигунів «Мотор Січ». Skyrizon опинився в санкційному списку американців за зв‘язки зі Збройними Силами Китайської Народної Республіки.

Проте акціями «Мотор Січі» китайці розпоряджатися не можуть. Акції арештовані українським судом за клопотанням Служби Безпеки України. Триває слідство – чи законно Skyrizon їх придбав? Восени минулого року Skyrizon спільно з українським партнером DCH подали заявку до Антимонопольного комітету на концентрацію акцій «Мотор Січі». Ця заявка, що може або розблокувати або зупинити угоду з купівлі акцій підприємства, наразі залишається без розгляду.

Зрештою, китайці звернулися до арбітражу з вимогою стягнути за нашої країни 3,5 млрд грн. Але тепер справа для України набагато важча. Китайці переобтяжені американськими санкціями. То що робити Україні – дозволити інвестору з Китаю розпоряджатися акціями підприємства чи стати на бік ключового військового союзника, яким є Сполучені Штати?

Нагадаємо, авіадвигуни моделі АІ-322 буде поставляти для повітряних сил Китаю українське підприємство «Мотор Січ». Відомо, що контракт підписаний на постачання 400 моторів, які будуть вартувати Китаю 800 млн доларів.

Також раніше ми написали про те, що США оголосили про санкції, які було запроваджено проти китайської компанії Skyrizon.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу