«Нафтогаз» уклав контракт про постачання газу до Молдови

Поділитися:

«Нафтогаз» 12 жовтня уклав рамкову угоду про постачання газу з молдовською компанією Energocom. Про це повідомили у прес-службі компанії.

У «Нафтогазі» зазначили, що у контракті немає фіксованих обсягів і ціни газу. При цьому додали, що вартість газу буде ринковою і формуватиметься виходячи з вартості ресурсу на хабі плюс доставка. Директор з інтегрованих комунікацій «Нафтогазу» уточнив, що контрактом передбачений обсяг постачання газу до Молдови значно менший, ніж 700 млн кубометрів.

«Підписання рамкової угоди не зобов’язує нас купувати чи продавати. У «рамці» є орієнтовний обсяг, але він набагато менший за 700 млн кубометрів, і ми його пишемо тільки для того, щоб визначити орієнтовну вартість договору. Але акцентую увагу — «рамка» взагалі не зобов’язує нас купувати чи продавати. Якщо буде угода, ми підписуватимемо індивідуальну угоду до «рамки», — пояснив він.

Згідно з інформацією, з 22 жовтня компанія почала брати участь у тендерних торгах на постачання газу. Однак, наразі жодних поставок в рамках цього договору не проводила.

Нагадаємо, Росія повністю перекриє Молдові газ. У Москві під час російсько-молдавських перемовин щодо поставок природного газу сторони не змогли домовитися про продовження дії договору.

Глава парламентського енергетичного комітету Андрій Герус розповів, який обсяг природного газу попросила Молдова в України у якості допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу