Стало відомо, скільки газу продасть Україна Молдові

Поділитися:

Глава парламентського енергетичного комітету Андрій Герус розповів, який обсяг природного газу попросила надати Молдова в України у якості допомоги.

Посадовець спростував повідомлення про те, що Молдова просила мільярди кубометрів «блакитного палива». За його словами, йдеться лише про 15 млн кубів газу.

«Молдова звернулася до України з проханням надати близько 15 млн куб. м газу… Такі дії – це певна форма «аварійної допомоги», правильна практика добросусідських відносин», – повідомив він у своєму телеграм-каналі.

При цьому, глава енергокомітету зауважив, що навіть такий об’єм газу для Молдови є критично важливим на тлі перемовин з російським «Газпромом» щодо нового договору на газові поставки. За інформацією медіа, переговори були провалені, тому вже з листопада поставки газу будуть припинені.

Відомо, що Україна виставила Молдові умову допомоги – повернути зазначений обсяг «блакитного палива» до кінця зими. Очікується, що за цей час країні вдасться знайти нового постачальника. Оскільки Україні самій буде дуже необхідний газ у лютому наступного року.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві закордонних справ України заявили про готовність допомагати Молдові у газовому протистоянні з Російською Федерацією.

Також ми писали, що Молдова терміново шукає альтернативні джерела енергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу