Fitch погіршило прогноз рейтингу України

Поділитися:

Міжнародним рейтинговим агентством Fitch погіршено прогноз рейтингу України, йдеться на сайті агентства.  Причиною назвали прогноз більш довшого періоду напруги з Російською Федерацією, більший ризик конфлікту з РФ, обмежені умови фінансування, відтік капіталу, а також ослаблення міжнародних резервів.

У підсумку – прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті України знижено з «позитивного» до «стабільного», а також підтверджено рейтинг нашої країни на рівні «B».

При цьому, як кажуть, прогноз «стабільний» частково відображає базовий сценарій, за яким повномасштабної війни з РФ вдасться уникнути.

Водночас, надійна структура макрополітики країни, зміцнення фіскальних та валютних резервів поточного року допоможуть пом’якшити наслідки, очікують в агентстві.

Примітно, що прогноз експертів Fitch щодо зростання ВВП наступний: на рівні 2,9% цьогоріч проти 3,0% торік; очікують прискорення зростання ВВП до 3,5% у 2023-му. А от інфляція має залишитися підвищеною на рівні близько 10% на початку 2022-го, 7,9% – під кінець року, 5,3% – на кінець 2023-го, згідно з очікуваннями агенції.

Нагадаємо, що за рішенням Національного банку, встановлено облікову ставку на рівні 10%, незважаючи на заяви за день до того підвищити її до 11%.

Також ми писали, що в Україні ставки ОВДП піднімуться до 15-16% на тлі паніки через Росію, вважають експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу