Boeing влаштував розпродаж літаків після локдауна

Поділитися:

Американський авіаконцерн Boeing знайшов покупців на незатребувані в період пандемії коронавірусу літаки. Зробити це вдалося завдяки відновленню попиту на авіаперевезення в різних країнах світу.

Відомо, що зараз число незатребуваних літаків Boeing MAX становить лише близько 10, тоді як в липні минулого року їх було близько 100.

Згідно з оцінками аналітиків, внутрішні авіаперельоти в США за кілька останніх місяців збільшуються. Так, завантаженість внутрішніх рейсів становить близько 84%, а щоденний пасажиропотік аеропортів наблизився до 2 млн – максимуму з березня 2020 року, тобто з початку пандемії.

Крім того, авіакомпанії реагують на зростаючий попит, додаючи нові рейси і розширюючи штати співробітників, а також починають збільшувати парки літаків.

Серед американських авіакомпаній, які купили залишалися незатребуваними літаки Boeing MAX, – United Airlines Holdings Inc. і Alaska Air Group Inc.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України прийняв рішення закупити п’ятий за рахунком літак для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Відповідне рішення уряд ухвалив 2 червня, як повідомляє прем’єр-міністр України.

Раніше повідомлялося, що за даними Консалтингової групи «А-95», баланс ринку (імпорт і внутрішнє виробництво) авіаційного палива за підсумками 2020 року скоротився в два рази, до 244 тис. тонн, в порівнянні з 2019 роком (483,2 тис. тонн).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу