Україна посилить контроль за якістю харчових продуктів

Поділитися:

На порталі Мінекономіки (Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства) з’явився законопроект, підготовлений фахівцями відомства, – про посилення контролю за якістю харчової продукції в країні.

Про це в четвер, 3 грудня, інформують джерела в Мінекономіки з посиланням на текст законопроекту.

Як повідомляють джерела, даним законопроектом посилюється контроль з боку держави за якістю харчових продуктів, які виробляються в Україні або ввозяться з-за кордону.

Посилюється також і відповідальність за продукти низької якості. Особливо, судячи з тексту проекту закону, посилюється відповідальність за фальсифікати.

Крім цього, законопроектом Мінекономіки удосконалюються реєстрація харчових добавок, ензимів і ароматизаторів. Вводиться поняття “крафтового виробництва”.

У розробці майбутнього нового закону взяли участь фахівці Держпродспоживслужби (Державної продовольчо-споживчої служби). Відзначається, що законопроектом українські закони щодо контролю якості харчових продуктів приводяться у відповідність з законами Євросоюзу.

Нагадаємо, в Україні знайшли понад 3 тисячі виробництв небезпечних харчових продуктів.

Також раніше ми написали про те, що в прес-службі Кабміну заявили про те, що Україна готова задовольнити зростаючий попит Китаю на українські харчові продукти й сільгосппродукцію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу