На порталі Мінекономіки (Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства) з’явився законопроект, підготовлений фахівцями відомства, – про посилення контролю за якістю харчової продукції в країні.
Про це в четвер, 3 грудня, інформують джерела в Мінекономіки з посиланням на текст законопроекту.
Як повідомляють джерела, даним законопроектом посилюється контроль з боку держави за якістю харчових продуктів, які виробляються в Україні або ввозяться з-за кордону.
Посилюється також і відповідальність за продукти низької якості. Особливо, судячи з тексту проекту закону, посилюється відповідальність за фальсифікати.
Крім цього, законопроектом Мінекономіки удосконалюються реєстрація харчових добавок, ензимів і ароматизаторів. Вводиться поняття “крафтового виробництва”.
У розробці майбутнього нового закону взяли участь фахівці Держпродспоживслужби (Державної продовольчо-споживчої служби). Відзначається, що законопроектом українські закони щодо контролю якості харчових продуктів приводяться у відповідність з законами Євросоюзу.
Нагадаємо, в Україні знайшли понад 3 тисячі виробництв небезпечних харчових продуктів.
Також раніше ми написали про те, що в прес-службі Кабміну заявили про те, що Україна готова задовольнити зростаючий попит Китаю на українські харчові продукти й сільгосппродукцію.