Україна постачатиме до Китаю продукти харчування

Поділитися:

У прес-службі Кабміну заявили про те, що Україна готова задовольнити зростаючий попит Китаю на українські харчові продукти і сільгосппродукцію.

“Україна має потужний експортний потенціал, і ми готові задовольнити зростаючий попит Китаю в високоякісних харчових продуктах і української сільгосппродукції, зокрема борошні, яблуках, свіжої черешні, курятині, рибі і бобових”, – сказано в повідомленні відомства.

Крім цього, в Кабміні відзначають зростаючий обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Китаєм, що є важливим сигналом про загальний інтерес бізнесу і нові перспективи для розвитку торгово-економічних відносин. Також, відомо, що відновлення прямого регулярного авіасполучення між Києвом і Пекіном, яке припинено через карантин, стане важливим для посилення культурно-гуманітарного та бізнес-взаємодії.

Нагадаємо, що Пекін може перестати визнавати паспорт британських громадян заморських територій (British National (Overseas), BN (O)), наявний у деяких жителів Гонконгу, в якості дійсного документа для виїзду з Китаю. Про це заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь.

Раніше повідомлялося, що у Китаї виявили цікавість до українських ягід лохини і чорниці. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Повідомляється, що азійська країна готова відкрити двері на внутрішній продовольчий ринок для експорту ягоди з України. Найбільше в Китайській Народній Республіці зацікавилися чорницею і лохиною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу