Заводи з виробництва ракет хочуть передати неіснуючому міністерству

Поділитися:

Три заводи з виробництва бойових ракет хочуть передати до Мінстратегпрому при тому, що відомство ще не створено. Тим самим виникає ризик зупинки роботи підприємств.

Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський запропонував передати до сфери управління його міністерства ще три державні підприємства: Павлоградський хімічний завод, Державний науково-дослідний інститут інформатизації і моделювання економіки та Український центр “Безпека”.

Такому підприємству як Павлоградський хімзавод загрожує зупинка виробництва, адже він в рамках держоборонзамовлення бере участь у виготовленні ракет “Вільха”.

Міністерство стратегічної промисловості – це нове відомство створено влітку та ще не укомплектоване працівниками. Фактично тільки в середині листопада розпочався добір кадрів, недавно завершився відбір у відділ секретно-режимної роботи.

Відповідно доступ до державної таємниці має тільки один міністр.

Нещодавно віце-прем’єр- міністр Уруський пропонував передати завод “Антонов” та ще 5 авіапідприємств Мінстратегпрому.

Конфлікт, що назріває між оборонними відомствами, набув розголосу, коли керівництво “Укроборонпрому” заявило про згортання реформи ОПК (оборонно-промислового комплексу) та втручання з боку Мінстратегпрому.

Нагадаємо, на державному підприємстві – флагмані вітчизняного літакобудування – “Антонов” створюється незалежна наглядова рада.

Також раніше ми написали про те, що з промислового держконцерну “Украоборонпром” вилучають 6 держпідприємств, які виробляють авіаційну техніку, і передають їх Мінстратегпрому (Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу