Влада вводить адаптивний карантин до кінця лютого

Поділитися:

Головний санітарний лікар України повідомив, що адаптивний карантин в країні почне діяти з середини або кінця лютого.

“Ми запропонуємо уряду новий” світлофор “- зони епідеміологічної небезпеки, які будуть існувати в країні вже в середині-кінці лютого. Це буде кілька зон – три або чотири”, – сказав чиновник.

Відомо, що ключовим моментом в новому адаптивному карантині буде здатність системи охорони здоров’я надавати допомогу.

“Коли ми говоримо про рівні епіднебезпеки, які ми хочемо впровадити в адаптивному карантині, вони в першу чергу стосуватимуться не карантинних обмежень, які впроваджуються на тій чи іншій території, – вони будуть показувати органам місцевого самоврядування, бізнесу наявність ризику подальшого розвитку епідемії в регіоні” , – додав заступник міністра.

Нагадаємо, що керівник практики з питань освіти в Європі та Центральній Азії Світового банку Гаррі Патрінос на форумі про виклики коронавірусної пандемії для України повідомив, що закриття шкіл спричинить довготривалі економічні втрати.

Раніше повідомлялося, що в Україні знову буде введений адаптивний карантин. Він відрізняється тим, що керівництво на місцях (міські та обласні влади) можуть регулювати жорсткість обмежень в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні. Однак відомо також, що «червону» зону буде «призначати» уряд – тут все трохи складніше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу