Вартість розмитнення в Україні не зменшиться

Поділитися:

У Міністерстві фінансів не збираються в найближчому майбутньому зменшувати акцизи і податки на старі автомобілі з Європи.

Про це в п’ятницю, 6 листопада, заявили в Міністерстві фінансів України.

Як заявили в Мінфіні, країні потрібно наповнювати бюджет. Проекти законів про зменшення вартості розмитнення є, але їх реалізація призведе до величезних “дірок” в державному бюджеті.

У міністерстві нагадали, що саме наступного року нашій країні доведеться особливо багато платити за держборгом. І якщо зараз прийняти закони щодо зменшення вартості розмитнення старих авто, бюджет недорахується мільярдів гривень.

У Мінфіні заявляють наступне:

«Кожен із законопроектів мав би суттєвий вплив на надходження до державного бюджету України, який вимірювався мільярдами гривень щорічно».

На думку Мінфіну, зараз шляхів компенсації втрачених грошей через зменшення вартості розмитнення авто не існує.

Нагадаємо, в столиці мітингують “євробляхери”, вимагаючи зробити процедуру розмитнення автомобілів – доступною. І принаймні звільнити від акцизного збору авто для особистого використання.

Також раніше ми написали про те, що в Офісі простих рішень і результатів оприлюднили концепцію митної реформи. Її суть – розмитнення повинно бути максимально спрощеним, а брокерів потрібно взагалі усунути від процесу нарахування податків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу