ВАКС заочно заарештував ексглаву «Приватбанку» Дубілета

Поділитися:

Вищим антикорупційним судом заочно арештовано колишнього главу правління української фінустанови «ПриватБанк» Олександра Дубілета.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Зазначається, що йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Суд виніс рішення про його арешт без участі самого підозрюваного. Він більше ніж пів року – у міжнародному розшуку.

Колишнього голову правління фінустанови, до того, як вона перейшла у власність держави, підозрюють у розтраті фінансів банку. Правоохоронці закидають причетність до виведення 8,2 мільярда гривень з «ПриватБанку».

У кримінальному провадженні фігурують загалом п’ятеро осіб. Дубілет – підозрюваний у справі за двома епізодами: розтраті близько 136 мільйонів гривень через схему страхової виплати і акредитивну схему, через що банк втратив майже 315 мільйонів доларів.

Також слідчі відпрацьовують й інші епізоди та встановлюють інших учасників даного злочину.

Нагадаємо, що 28 жовтня Вищий антикорупційний суд дозволив здійснювати проти Олександра Дубілета заочне досудове розслідування.

Раніше Апеляційний суд відновив справу про відміну націоналізації «Приватбанку» за позовом Дубілета, і таким чином скасував попереднє рішення Господарського суду, який закрив справу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу