В’їзд до Білорусі з України стане платним

Поділитися:

За повідомленням Державної прикордонної служби України, відповідно до рішення Гомельського обласної ради, на території області, що межує з Україною, вводиться місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону.

Відомо, що місцевий збір вводиться на території Гомельської і Гродненської областей з 1 червня 2021 року до 1 січня 2023 роки за перетин кордону, в тому числі українсько-білоруської, під час виїзду з Республіки Білорусь.

Так, оплата буде здійснюватися за один транспортний засіб, який буде виїжджати з Білорусі, незалежно від кількості пасажирів в ньому. При цьому ставка збору встановлена ​​в розмірі 1 базової величини (29 білоруських рублів, що становить орієнтовно понад 300 грн).

Слід зазначити, що сплата місцевого збору буде здійснюватися водієм транспортного засобу в білоруських рублях до перетину (в установі банку) або при перетині кордону (безпосередньо в пункті пропуску). При цьому білоруська сторона відзначає, що збір необхідно сплатити в доходи відповідного обласного бюджету за місцем розташування пункту пропуску через кордон. В іншому випадку він буде вважатися не оплаченими.

Нагадаємо, що «Антидемпінгові розборки» з Україною стурбували нинішнього лідера Білорусі – Олександра Лукашенка. Про це президент сусідньої країни заявив на зустрічі з депутатом Верховної Ради України Євгеном Шевченком.

Раніше повідомлялося, що Білорусь втрачає український ринок нафтопродуктів через загострену політичну ситуацію і напруги на білоруських нафтопереробних заводах. Про це повідомляє директор Консалтингової групи «А-95».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу