В Україні знову оновили правила карантину і «зонування»

Поділитися:

В українській державі Кабінет міністрів прийняв рішення поміняти механізм поділу областей на карантинні зони за рівнем випадків COVID-19.

Згідно із затвердженим документом, тепер вердикт про присвоєння статусу “червоної зони” буде приймати Державна і регіональна комісія з питань ТЕБ ​​та НС.

Варто уточнити, що змінилися і норми потрапляння в червону зону. Вона буде встановлюватися, якщо завантаженість ліжок в медичних установах регіону буде більше 75 відсотків протягом п’яти днів, а також, якщо по області показник захворюваності вище середнього показника інфікування протягом двох тижнів в п’ять разів.

Також, у всіх зонах карантину заборонять відвідування навчальних закладів, якщо на самоізоляцію відправлять понад 50 відсотків класів.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я розробили нові правила, дотримання яких тепер буде покладено на мерів міст. Всі правила під час карантину розраховані на те, щоб забезпечити людям максимальний комфорт в обставинах, що склалися.

Разом з тим варто зазначити, що столиця України (Київ) і 18 областей не готові до того, щоб послаблювати карантинні заходи, пов’язані із зараженням коронавірусною інфекцією. За даними Міністерства охорони здоров’я, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеса, Рівне, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області не готові до ослаблення карантинних заходів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу