В Україні зменшили розмір субсидій

Поділитися:

У відділі пільг та житлових субсидій Харківського обласного департаменту повідомили, що розмір субсидії за лютий зменшили в порівнянні з першим місяцем 2021 року. Перерахунок був проведений через зміну вартості газу.

Відомо, що коли розраховували субсидії за січень, закладали ціну на газ 9,90 гривні за кубічний метр. У лютому 2021 роки її змінили на 6,99 гривні за кубометр. Таку ж вартість газу встановили і за січень, а субсидії перерахували.

«У лютому, коли проводили нарахування та виплату житлових субсидій та пільг, врахували те, що була нарахована зайва субсидія за січень, і вона була утримана з поточних нарахувань за лютий, – пояснюють експерти. – У березні вже ніяких відрахувань не буде, і люди отримають суму житлової субсидії або пільги по соціальних нормативів і з вартістю природного газу 6,99 ».

Нагадаємо, що 7 квітня ціни на газ в Європі підвищилися до максимуму за період останніх двох місяців. Про це свідчать дані міжнародних бірж. Повідомляється, що на момент сьогоднішнього ранку на голландському хабі TTF газ подорожчав до 249 доларів за одну тисячу кубометрів блакитного палива.

Раніше повідомлялося, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для вирішення цього питання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу