В Одесі на в’їзді перевірятимуть Covid-сертифікати

Поділитися:

В Одесі створили блокпости, на яких поліцейські перевіряють у водіїв і пасажирів наявність Covid-сертифікатів. Згідно з інформацією, на в’їзді у місто було вирішено розмістити два блокпости — «Дачне» і «Центролит». Також на автостанціях і вокзалах будуть працювати мобільні групи перевірки.

Зазначається, якщо у пасажирів транспорту, які перетинають блокпост не буде офіційного підтвердження того, що він недавно перехворів коронавірусом, або Covid-сертифіката, то представникам компанії-перевізника доведеться заплатити штраф. Його розмір становить 17 тисяч гривень. При цьому для порушника передбачено кримінальну відповідальність.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, такі міри довелось прийняти, аби стримати поширення коронавірусу.

Нагадаємо, Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, коли Україні слід чекати пікового коронавірусного навантаження.

Також ми писали про те, що Кабмін підтримав законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за підробку документів про вакцинацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу