В РНБО спрогнозували, коли почнеться нова хвиля коронавірусу

Поділитися:

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов повідомив прогноз, коли Україні слід чекати пікового коронавірусного навантаження. За його словами, це може статится в останніх числах поточного місяця – початку наступного, зокрема, й через поширення «Дельта-штаму».

«За нашими прогнозами, пік захворюваності ми очікуємо в кінці цього місяця – початку наступного місяця. Ми вважаємо, що загальна кількість хворих, які одномоментно будуть перебувати на цих ліжках, буде на рівні 50-55 тисяч чоловік», – розповів посадовець.

Він зазначив, що це – велике навантаження, проте зараз в країні є 80-т тисяч ліжок для інфікованих. Система охорони здоров’я готова до погіршення ситуації значно краще. При цьому додав, що давати прогнози щодо коронавірусу – невдячна справа. Та рішення щодо функціонування шкіл, вузів та інших установ – ухвалюватимуть, враховуючи прогнози і очікування щодо виходу на пік захворюваності. Найбільш уразливі перед «Дельта-штамом» є діти, зауважив секретар Радбезу.

Нагадаємо, що в Індії за кожного померлого від коронавірусу будуть платити компенсацію – 50 тисяч рупій, що у перерахунку становить 674 долари. Таке рішення ухвалив Верховний суд Індії. За судовим рішенням, компенсація має бути виплачена родині загиблих упродовж місяця після подачі відповідної заявки.

Раніше у МОЗ розповіли про стан вакцинації людей похилого віку в країні та статистику смертності від коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу