В ОАЕ побудують найбільшу сонячну станцію

Поділитися:

Найбільшу в світі сонячну електростанцію, вартістю близько 1 млрд доларів планують побудувати в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Відомо, що проект Al Dhafra PV2 стане першою великою СЕС, де будуть використані двосторонні сонячні панелі, які вловлюють світло з обох сторін, в тому числі і відбитий від земної поверхні. Так, на площі в 20 квадратних кілометрів пустельної кліматичної зони будуть розміщені 4 млн фотоелектричних модулів.

Банківська група BNP Paribas профінансувала угоду в ролі букраннера разом з Bank of China, Crédit Agricole, HSBC, MUFG, Sumitomo Mitsui Banking Corporation і Standard Chartered в якості уповноважених провідних організаторів.

“Проходження цієї найважливішої віхи дозволяє зосередитися на місці і почати будівництво. Розташована в районі Аль-Дафра, в 35 кілометрах на південь від міста Абу-Дабі, ця сонячна станція стане найбільшою в світі, розташованої в одному місці “, – відзначили в EDF Renewables.

Слід зазначити, що введення в експлуатацію сонячної електростанції Al Dhafra PV2 намічений на 2022 рік. При цьому по 20% акцій проекту знаходяться у володінні у EDF Renewables і Jinko Power HK, інші – у місцевих енергооператора TAQA і Masdar.

Нагадаємо, що Об’єднані Арабські Емірати починають будівництво сонячної станції. Її потужність складе два Гвт і вона буде продавати електрику споживачам за ціною 1,35 центів за кВт * год.

Раніше повідомлялося, що уряд України обіцяв оплатити в повному обсязі борг виробникам відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) ще в червні 2020 року. Але і до сьогоднішнього дня 40 відсотків боргу за «зеленим тарифом” не сплачено.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу