Українцям розповіли, як довести право на субсидію

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики нагадали: ті, хто не платить податків і єдиний соцвнесок, не можуть розраховувати на державну допомогу.

Однак кожен випадок індивідуальний. Тому остаточні рішення приймають спеціальні комісії на місцях. Житлова субсидія може призначатися за рішенням комісій, утворених райдержадміністраціями – виконавчими органами міських і районних рад – на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Наприклад, мешканці Києва Валентині відмовили в субсидії, тому що її заробітна плата виявилася меншою за мінімальну. Доходу у жінки немає через карантин. Через 2 місяці киянка отримала відмову – її зарплата менша за мінімальну. До неї приходили з перевіркою. Комісія не внесла в акт перевірки нові меблі або ремонт. Тому Валентині не зрозуміло, на якій підставі її позбавили державної допомоги з оплати житлово-комунальних послуг.

На думку юристів, відмова комісії незаконна. Комісія не мотивувала відмову посиланнями на норми закону або нормативні документи. Це повинно бути відбито в протоколі рішення комісії. Кожен громадянин, якому відмовили в субсидії, має право його вимагати. А з повним пакетом документів уже можна звернутися до юристів.

Варто тільки пам’ятати, що найдешевші послуги юристів в допомоги по нарахуванню субсидій – 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, субсидії – єдиний засіб уникнути боргів по комуналці для багатьох українських громадян. Однак незабаром держава візьметься за серйозні перевірки претендентів на субсидії через декларації про доходи.

Також раніше ми написали про те, що українцям розповіли, як перевірятимуть одержувачів субсидії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу