Українцям можуть обмежити вік пенсійних накопичень

Поділитися:

Українські профспілки пропонують, щоб у накопичувальній системі брали участь виключно люди віком до 35-ти років.

Про це йшлося під час обговорення концепції пенсійної реформи в Україні, розповіла ЗМІ очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна.

При цьому, сама вона виступає проти такого обмеження, вважаючи, що неправильно позбавляти 40-50-річних громадян додаткової пенсії. Вона розповіла, що й сама б хотіла долучитися до накопичувальної системи, адже сама воліє брати участь у тому, що робить, щоб нести повну відповідальність.

Раніше у Міністерстві соціальної політики повідомляли, що до накопичення пенсій залучатимуть громадян, які б безпосередньо платили зі своєї заробітної плати. За пропонованим відомством механізмом: 1% має платити роботодавець — із ЄСВ на рахунок працівника, а робітник, у свою чергу, має добровільно сплатити від зарплати 1%. Відбуватиметься за принципом автозапису: громадян автоматично підключатимуть як платників внеску на свою користь, а вони можуть у будь-який час відмовитися. Громадянам, які не відмовляться від сплати власних внесків, держава платитиме 1% стимулюючого внеску.

Відтак, громадяни, які сплатять один відсоток від своїх зарплат, одержать по три відсотки на рахунки, а ті, хто відмовляться сплачувати внески зі своєї зарплатні, лише один відсоток.

Раніше у Міністерстві фінансів розповіли, що Світовий демографічний тренд і катастрофічний рівень тіньової зайнятості є причиною мізерних пенсій в Україні. При цьому, перший фактор надалі буде тільки погіршуватися. Зокрема, через зниження рівня народжуваності та збільшення тривалості життя людей похилого віку.

Також ми писали, що Кабмін буде експериментувати з накопичувальними пенсіями. На даному етапі мова про деякі категоріях пенсіонерів — це військові, соцпрацівники, медики та вчителі, працівники бюджетної сфери.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу