Українці знизили споживання електрики

Поділитися:

За підсумками тижня з 31 січня до 6 лютого 2022 року Укренерго фіксує зменшення споживання електричної енергії жителями України. Головною причиною зниження обсягу споживання в компанії називають – потепління.

При цьому в Укренерго наголошують, що спеціальних відключень з метою зменшення обсягів споживання електроенергії протягом останнього на сьогодні тижня не відбувалося.

У звіті йдеться, що всі сім днів в Україні одночасно і без перебоїв функціонували 15 енергоблоків атомних електростанцій, а їхня сумарна потужність за даними з понеділка по п’ятницю (з 31 січня по 4 лютого 2022 року) склала понад 13 гігават.

Окремо повідомляється, що частка електроенергії, що виробляється, в покритті навантаження зросла до 61% порівняно з 55% тижнем раніше. У цей час знизилося середнє значення добового виробництва енергії на теплових електростанціях – на 21,3%. Це сталося у зв’язку зі зниженням обсягів споживання населенням України, а також зростанням генерації АЕС. До речі, частка навантаження ТЕС досягла лише 20%.

Слід також додати, що станом на понеділок, 7 лютого, є 713,7 тисячі тонн запасів вугілля на ТЕС, з яких газового – 647,7 тисячі тонн, а антрацитового – 66 тисяч тонн.

Нагадаємо, що за тиждень до цього про це прем’єр-міністр України звітував за пройдений період січня 2022 року, наголосивши, що українці, навпаки, наростили споживання електрики у зв’язку з похолоданням.

Також нещодавно у Міністерстві енергетики повідомили, що українцям потрібно вчитися заощаджувати на комунальних платежах шляхом приєднання до програми енергоефективності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу