У Кабміні порадили, як зменшити витрати на комуналку

Поділитися:

У Міністерстві енергетики повідомили, що українцям потрібно вчитися економити на комунальних платежах шляхом долучення до програми з енергоефективності.

Як повідомила у блозі заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна, витрачені на термомодернізацію житла, скоротити суми в рахунках та одержати суттєво вищий рівень комфорту у будинках.

За її словами, держпрограма з енергоефективності – перевірений роками ефективний інструмент держпідтримки. Програма надає співфінансування мешканцям будинків, які вирішили провести термомодернізацію. Часто держпрограма посилюється також місцевими програмами, що масштабують їхній ефект і суттєво зменшують інвестиції, які потрібно зробити самим жителям.

Міністерка повідомила, що за сім років Програмою скористалися близько 870 тисяч домогосподарств, які проінвестували в енергоефективні заходи та отримали держкомпенсацію на майже 3,5 млрд гривень. Вона зазначила, що загалом комплексна термомодернізація будинку (від встановлення будинкових лічильників тепла та індивідуальних теплових пунктів до заміни дверей та вікон) здатна скоротити споживання енергії на 50% і навіть більше. Навела приклад енергомодернізації житлового фонду Польщі, де за 20 років було проведено масштабну термомодернізацію житлового фонду.

Також ми повідомляли, українцям розповіли, скільки вони платитимуть за комуналку наступного року.

Раніше ми писали, що у вівторок, 22 грудня, у Європейському Союзі природний газ після сильного здорожчання почав дешевшати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу