Українці можуть отримати нові водійські права

Поділитися:

В Україні почали видавати оновлені пластикові бланки посвідчення водія. Як повідомили у Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ, перший такий бланк видали у Київській області під час його обміну.

У МВС зазначають, що інновація пошириться і на інші регіони – необхідно дочекатися закінчення дії старих зразків бланків.

Раніше у відомстві повідомляли, що новий зразок адаптовано до міжнародних вимог, він тримовний (українська, англійська, французька), чинний на території Європи та у багатьох країнах світу. Також у посвідченні вказано групу крові (резус-фактор) водія. Окрім того, на картці – безконтактний електронний чип, що дозволить правоохоронцям отримати всю інформацію про автомобіль.

Нагадаємо, в Україні з 17 березня посилилась відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Зміни торкнуться усіх учасників дорожнього руху: суворіше каратимуть за перевищення швидкості, за кермування у нетверезому стані, за невикористання пасків безпеки чи мотошоломів, за перехід дороги у невстановленому місці.

Також раніше ми повідомляли, що парламент готується реформувати в Україні громадський транспорт. У Раду внесли кілька відповідних законопроектів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу