В Україні збільшують штрафи за порушення ПДР

Поділитися:

В Україні з 17 березня посилиться відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Набуде чинності відповідний закон.

Зміни торкнуться усіх учасників дорожнього руху: суворіше каратимуть за перевищення швидкості, за кермування у нетверезому стані, за невикористання пасків безпеки чи мотошоломів, за перехід дороги у невстановленому місці.

Зокрема, за їзду без паска безпеки чи мотошолому штраф становитиме 510 гривень. На стільки ж штрафуватимуть за розмови за кермом по мобільному телефону без гарнітури.

680 гривень становитиме штраф за ненадання переваги у русі спеціальним авто.

За кермування у нетверезому стані чи іншому сп’янінні, або за відмову пройти тестування – штрафуватимуть у 17 тисяч грн. За повторне порушення за рік – удвічі більше з втратою водійських прав на 3 роки, можливе оплатне вилучення транспорту.

За аварію у нетверезому стані чи іншому сп’янінні, що призвело до травмування громадян середньої тяжкості – загрожує ув’язнення до 3-х років із позбавленням прав на 3-5 років. У разі важких травм – до 3-8 років (з позбавленням прав на 5-8 р). У разі смертельного ДТП – загрожуватиме ув’язнення на 5-10 років (права відберуть на 5-10 років).

За новим законодавством, за перевищення встановленої швидкості на більш ніж 20 км/год  штрафуватимуть у 340 грн. За понад 50 км/год – 1700 грн.

Нагадаємо, 6 березня у Польщі у ДТП потрапив рейсовий автобус, який віз українців. Загинули на місці шестеро людей. 35 – шпиталізували.

Також раніше ми повідомляли, що парламент готується реформувати в Україні громадський транспорт. У Раду внесли кілька відповідних законопроектів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу