Українці будуть працевлаштовуватися за новими правилами

Поділитися:

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким в Україні дозволять укладати довготривалі трудові договори з окремо прописаними підставами для звільнення працівника, а також нестандартним графіком роботи. Крім того, за співробітниками закріплять матеріальну відповідальність за майно роботодавця.

Відтак, законопроектом пропонується ввести індивідуальні трудові договори, які можуть укладатися на термін до 5 років. Крім того, закон дозволяє встановлювати індивідуальні права та обов’язки співробітника, а також можливі причини для його звільнення , навіть якщо таких норм немає в трудовому законодавстві.

У разі прийняття законопроекту роботодавець зможе прописувати у договорі нестандартний робочий графік, умови позаурочної роботи, а також графіки відпусток, які залишатимуться на його розсуд.

Також буде введено матеріальну відповідальність за шкоду майну роботодавця.

Нагадаємо, у Центрі економічної стратегії розповіли, що із початком осені українці повертаються до офісів та активніше шукають роботу. Зокрема, що з відновленням ділової активності відвідування офісів зросло на чверть. Крім того зросла кількість бронювань на перельоти.

Також ми писали про те, що за рік в Україні кількість вакансій зросла більш ніж удвічі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу