Українським водіям повернуть техогляд

Поділитися:

У прес-службі Мінсоцполітики заявили, що українських водіїв чекає повернення обов’язкового техогляду. Всі нюанси відповідного законопроекту, а також введення системи штрафів викладені в законопроекті, який публікував на офіційному сайті відомства.

При цьому, до кінця календарного року будь-який громадянин може запропонувати відповідні правки для нового закону про техогляд, за умови авторизації власного Facebook-аккаунту.

Згідно з новими нормами законопроекту, представники поліції зможуть зупиняти транспортний засіб, проводити перевірку і забороняти експлуатацію автомобілів у разі виявлення прострочення дати технічного обслуговування.

Відомо, що обов’язковий техогляд можуть повернути для власників легкових автомобілів, а також мотоциклів і тракторів з періодичністю проходження – 1 раз в два роки. При цьому, власники комерційного автотранспорту повинні будуть проходити техогляд щорічно. Автобуси і автотранспорт, що займається перевезенням небезпечних вантажів, повинен будуть оглядатися кожні шість місяців.

При цьому, в законопроекті зазначено, що власники мотоциклів віком не старше двох років, нових легкових авто і тракторів до чотирьох років проходити техогляд не зобов’язані. Крім того, від техогляду можуть звільнити власників автотранспорту іноземної реєстрації, антикварних автомобілів і спортивного автотранспорту, який бере участь в змаганнях.

Слід зазначити, що обов’язковий техогляд призначається в разі перереєстрації транспортного засобу. Штраф за керування автомобілем, що не пройшли ТО, складе 1 700 гривень.

Нагадаємо, що з 2022 року в Україні буде відновлено практику проведення технічних оглядів для легкових автомобілів. Нагадаємо, що від них вирішено було відмовитися в 2011-му. На даний момент шансів не пройти таку процедуру дуже багато – за словами Юрія Смольянінова, заступник начальника Головного сервісного центру МВС, близько 3 млн автовласників будуть розчаровані.

Раніше повідомлялося, що водіям, які вчасно не сплатили штраф за порушення Правил дорожнього руху, блокують банківські карти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу