Українських моряків витісняють на ринку праці китайці

Поділитися:

Китайські моряки становлять конкуренцію українським морякам. Їх кількість в морській професії з кожним роком зростає.

Про це повідомляють експерти.

Так, у 2020 році в Китаї кількість членів екіпажів суден становила 1,7 мільйона. Показник на 3,5% більше, ніж у попередні роки. Окрім того – зріс потік на спеціальність судноводіння – до понад 19 тисяч студентів щороку.

Китайці нарощують обсяги і скоро потіснять не лише рядовий, а й командирський склад.

Тисячі українських моряків після блокування реєстру залишилися без роботи: не всі судновласники готові брати спеціалістів із протермінованими документами. Договори українських моряків отримали філіппінці та китайці.

Українські моряки вимагають подолати корупцію та звільнити з посади керівника Морської адміністрації. На тлі цього у китайських новинах з’явилися повідомлення, що українським морякам видають фейкові документи.

«Влітку 2021 року громадська організація USU ініціювала блокування реєстру морських документів. Уряд України обіцяв відновити систему за 1,5 місяці, однак через півроку — ті самі мітинги», — повідомляє CNSS.

У Китаї серйозно борються з корупцією вже понад 70 років. З 1951 року за хабарництво в особливо великих розмірах застосовують покарання у вигляді смертної кари.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури вирішило продовжити морякам термін дії документів до 30 червня поточного року.

Також раніше ми писали, що з 2018 року українських моряків позбавили права самостійно отримати будь-який морський документ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу