Українські винороби цьогоріч через непогоду та загалом несприятливі умови втратили більшість врожаїв винограду. Ця культура потребує певних кліматичних та температурних умов, натомість весною було дуже холодно, тож бруньки та цвіт винограду постраждали. Також у неврожаях винні й літні зливи.
Зокрема, експерти кажуть, що дощі стають причиною хвороб виноградної лози, які доволі швидко розповсюджуються по винограднику. Наразі у двох південних регіонах України – на Одещині та Миколаївщині – врожай цього року у 5-6 разів менший за торічний.
Раніше повідомлялося, що в Україні знищується галузь виноградарства. У 2019 частка проданого в країні вітчизняного вина була лише 52 відсотки, а в 2017 році було продано 62 відсотки вина українського виробництва.
Також ми писали й про те, що переробка винограду в Україні зменшилася майже на 40%.