Виноградарство і виноробство в Україні можуть зникнути як галузі. У цьому винен масовий імпорт винограду з-за кордону.
Про це в понеділок, 7 грудня, заявила Ольга Ходаковська, – заступник директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» (Національний науковий центр).
Експерт наводить такі цифри. У 2019 частка проданого в країні вітчизняного вина була лише 52 відсотки, а в 2017 році було продано 62 відсотки вина українського виробництва.
Коньяку українського розливу, у виробництві якого теж бере участь виноград, у 2019 році продано 65 відсотків від усіх коньячних продажів, а у 2017 році – 80 відсотків.
Нарешті, українського шампанського та інших ігристих вин минулого року продали всього 60 відсотків проти 75 відсотків у 2017 році.
Однією з причин скорочення частки українського виноградарства і виноробства Ходаковська називає масовий імпорт з-за кордону в Україну винограду.
Нагадаємо, Україна нарощує імпорт винограду.
Також раніше ми написали про те, що рентабельність вирощування винограду катастрофічно впала за кілька років.