У минулому 2020 року Україна реалізувала 75,98 тисячі тонн винограду, який пішов на перероблювання для виноматеріалу. Про це повідомляє Державна служба статистики України.
При цьому в порівнянні з результатами за 2019 рік, країна віддала на перероблювання на 38,8% менше винограду.
Відомо, що за підсумками минулого року країна переробила 75,98 тисячі тонн плодів, завдяки чому вдалося виготовити 5,68 млн декалітрів виноматеріалів. Цей результат також виявився меншим від підсумків 2019 року на 42,5%.
Цікаво, що для виробництва шампанського країна виготовила 1,36 млн декалітрів виноматеріалів, а для виготовлення коньяку – 230,8 тисячі декалітрів.
Нагадаємо, що уряд України прийняв постанову про встановлення мінімальної роздрібної ціни на українські ігристі вина, вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані).
Відомо, що вартість підвищена з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра.