Українські роботодавці відмовляються від дистанційної роботи

Поділитися:

В Україні з початком літа збільшилася кількість пропозицій з боку роботодавців на роботу в офісі, зокрема, на чверть – у перший місяць літа, свідчать дані Опендатабот.

Як повідомляється, пандемія не змогла привчити українців до віддаленої роботи і спостерігається повернення працівників у офіси. За різними даними, працювати дистанційно пропонують 3-6% роботодавців.

Деякі портали з пошуку роботи пишуть, що торік навесні частка пропозицій віддаленої роботи серед загальної кількості вакансій становила 7-8%, що вдвічі більше, ніж нині. І близько половини вакансій з дистанційною роботою припадає на сферу інформаційних технологій.

За даними одного з порталів пошуку роботи, найчастіше пропонують віддалену роботу у таких сферах: 35% – IT, комп’ютери, інтернет, 30% – ЗМІ, видавництво, поліграфія, 27% – дизайн, творчість, 27% – культура, музика, шоу-бізнес, 24% – логістика, склад, зовнішня економічна діяльність.

Близько 8% українців шукають роботу в офісі, близько чверті шукачів – дистанційну.

Раніше ми повідомляли, що в Україні зростає попит на спеціалістів галузі IT. Так, за спостереженнями експертів, кількість вакансій у цій сфері суттєво перевищує пропозицію IT-фахівців.

Нагадаємо, що у липні середня зарплата сягнула 15 тис. грн, при цьому багато претендентів на вакансії в різних сферах відзначали, що готові працювати й за менші суми — від 8 до 13 тис. грн. Примітно, що роботодавці крім основної зарплати пропонували своїм працівниками та різного роду бонуси та доплати — премії, знижки на продукцію, безкоштовний проїзд в метро та іншому транспорті тощо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу