Україна та Ізраїль створюють систему психологічної реабілітації військових

Поділитися:

Україна та Ізраїль створюють систему психологічної реабілітації військових

Україна спільно з Ізраїлем створять систему психологічної реабілітації військовослужбовців. Двосторонню співпрацю обговорили міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та делегація експертів Ізраїлю під час онлайн-зустрічі.

Йшлося про медичну допомогу та психологічну реабілітацію українських захисників, а також введення ветеранських програм.

Україна зацікавлена в отриманні ізраїльського досвіду та залучення експертів під час створення в Україні інноваційної системи медичної і психологічної системи реабілітації та допомоги ветеранам, постраждалим учасникам Революції Гідності, сім’ям загиблих військовослужбовців, наголосила українська сторона.

«У цьому питанні Мінветеранів готове залучати ізраїльський досвід медико-психологічної реабілітації ветеранів війни та впроваджувати інноваційні програми, що діють у Державі Ізраїль», – зауважила Лапутіна.

Очікується, що до 2023 року в областях країни планують створити сучасні реабілітаційні центри для військових та ветеранів. Зараз відомство працює над моделлю, що дасть змогу зібрати найкращі практики й міжнародний досвід для вдосконалення державної системи України.

Ще в країні хочуть створити багатофункціональний центр для ветеранів за унікальним проєктом за рахунок підтримки міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що в Україні почали виплачувати підвищені пенсії непрацездатним членам сім’ї загиблих, померлих чи зниклих безвісти учасників Антитерористичної операції на сході України/Операції Об’єднаних сил.

Раніше президент України Володимир Зеленський затвердив терміни звільнення у запас військовослужбовців та проведення щорічних закликів на строкову військову службу у 2022 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу