Частина українців отримає підвищені пенсії

Поділитися:

В Україні почали виплачувати підвищені пенсії непрацездатним членам сім’ї загиблих, померлих чи зниклих безвісти учасників Антитерористичної операції на сході України/Операції Об’єднаних сил.

Про це інформують у Міністерстві соціальної політики.

Зазначається, що кожен з непрацездатних батьків (матері чи батька) та дружина (чоловік) померлого учасника АТО/ООС – отримає підвищений мінімальний розмір пенсії в 7,8 тисячі гривень.

Перерахунок здійснюється автоматично. Пенсію отримає 3 361 особа. У середньому рівень пенсії підвищився на 1 895 гривень.

Наприкінці 2021 року у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону, що передбачає покращення умов пенсійного забезпечення для вищевказаних осіб, які мають право на пенсію згідно із законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», кажуть у відомстві.

Раніше ми писали, що в Україні з 1 січня збільшили пенсії чорнобильцям та членам сімей загиблих воїнів на Донеччині. Крім того, збільшення будуть отримувати жінки, які вийдуть на пенсію у 2022 році.

Також ми повідомляли, що у Міністерстві соціальної політики склали календар перерахунку пенсій на 2022 рік. За словами глави відомства Марини Лазебної, перерахунок включатиме 12 етапів адресного підвищення пенсій різним категоріям пенсіонерів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ