У ВООЗ озвучили прогноз щодо закінчення пандемії

Поділитися:

При правильному розподілі вакцин від COVID-19 найгірший етап пандемії коронавірусу – локадуни та госпіталізації можна подолати вже цього року. Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан, виступаючи в дискусії, організованій Всесвітнім економічним форумом.

За словами експерта, необхідно досягти «низького рівня захворюваності у поєднанні з максимальною вакцинацією населення, щоб не було смертей».

Як зазначив директор програми ВООЗ, проблему становлять смерті, госпіталізації та підрив «соціальних, економічних та політичних систем», а не сам вірус.

ВООЗ вважає різницю в охопленні кампаніями вакцинації у багатих та бідних країнах катастрофічним провалом. Менше ніж 10% жителів країн Африки повністю щеплені від коронавірусу, нагадує агентство AP.

Раніше гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що 90 країн світу не досягли мети з вакцинації від COVID-19 40% населення.

Він зазначив, що організація зіткнулася з деякими перешкодами, через що вакцинація населення проходила не в тому темпі, на який розраховували раніше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу