У Центрі протидії дезінформації розповіли, чим займатимуться

Поділитися:

Керівниця Центру протидії дезінформації, створеного при РНБО повідомила, що пріоритетними завданнями відомства буде моніторинг українського інформпростору, його аналіз і протидія поширенню фейків.

Так, за словами голови Центру, мета роботи відомства – створення цілісної політики держави щодо протидії інформаційним загрозам і побудова системи стратегічних комунікацій, які будуть сприяти боротьбі з деструктивною пропагандою і дезінформацією і підвищенню рівня медіаграмотності українського суспільства.

Робота центру буде охоплювати наступні напрямки:

  • екологія,
  • економіка,
  • зовнішня і внутрішня політика,
  • боротьба зі злочинністю і корупцією,
  • військова сфера,
  • охорону здоров’я,
  • науково-технічна сфера.

Слід зазначити, що співробітники центру будуть здійснювати моніторинг інформпросторі України та отримувати інформацію з різних джерел.

Нагадаємо, що про створення Центру протидії дезінформації, який стане міжнародним хабом протидії дезінформації і пропаганди в усьому світі заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм».

Раніше повідомлялося, що Глава Держмитн служби Павло Рябякін підписав наказ про початок дисциплінарного провадження та відсторонення від виконання обов’язків 17 керівників митниць. Відомо, що питання про митниці розглядалося на останньому засіданні РНБО. Були введені санкції проти 10 громадян України, яких в РНБО назвав топ-контрабандистами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу