У Мінцифри підрахували, скільки українці заощадили на хабарях

Поділитися:

Прес-служба Міністерства цифрової трансформації повідомила, що за підрахунками аналітиків, завдяки державним послугам онлайн, громадяни щорічно можуть економити 1,3 мільярда гривень.

Відомо, що зараз українці можуть заощадити до 495 млн грн на рік, якщо будуть отримувати державні послуги онлайн і не відвідувати державні органи. Це як раз ті кошти, які витрачаються на дорогу, а також на всілякі бланки і ксерокопії документів.

Крім цього, потенційна економія на хабарях досягає 841 мільйон гривень на рік.

“Саме тому ми почали цифровізацію зі створення мобільного застосування Дія з цифровими документами. Адже кожен з нас стикається з ситуаціями, коли треба залишити паперову копію документа з написом «Копія вірна». Завдяки цифровим документам українці поступово починають звикати, розуміти, відчувати ефективність і якість електронних послуг. Це ланцюгова реакція цифровізації: бізнес, державні органи повинні адаптуватися і ставати більш цифровими », – розповіли в Мінцифри.

Нагадаємо, що вже вступили в силу нові законодавчі норми, які передбачають нову систему обліку розрахункових операцій. Сервіс електронного документообігу «Вчасно» (EVO) запустив «Вчасно.Касу», яка зробить можливим зберігання та отримання електронних чеків.

Раніше повідомлялося, що в Пенсійному Фонді України розповіли, як саме українці можуть перевірити страховий стаж і зарплату онлайн. Для цього потрібно оформити електронний цифровий підпис для того, щоб в електронному форматі підтверджувати особистість.

За даними відомства, цей крок потрібно зробити на порталі одного з Акредитованих центрів сертифікації ключів. Тут можна скористатися послугами того банку, якими клієнт безпосередньо користується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу