У Мінсоцполітики розповіли, кого позбавлять субсидій

Поділитися:

Восени уряд скоротить на 50% норми споживання комунальних послуг, які застосовують для розрахунку субсидії. У Міністерстві соціальної політики прокоментували, яких змін слід очікувати.

Як зазначили у відомстві, з 1 жовтня буде скасована карантинна норма, тому субсидій будуть позбавлені ті, хто робив дороговартісні покупки.

У Мінсоцполітики нагадали, що для одержання субсидії необхідно подати декларацію про доходи та заяву. Після чого подані відомості будуть перевірені. Тим громадянам, які не знайшли себе у списку субсидіантів, проте були у системі у опалювальний сезон до квітня цього року, радять повідомити про це до вересня, адже це може бути помилка в автоматичному перепризначенні чи через людський фактор. Субсидію у цьому випадку призначать із травня.

Також Мінсоцполітики має намір запустити з наступного року Єдину інформаційну систему соціальної сфери, де відображатимуться доходи кожного українця.

Раніше українцям розповіли про нюанси перевірки отримувачів субсидій. Подробиці теми розповів перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП.

Також ми писали, що в Міністерстві соціальної політики України прокоментували скорочення субсидій для українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу