У Мінсоцполітики прокоментували скорочення субсидій

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України прокоментували скорочення субсидій для українців. Про це повідомляє міністр профільного відомства.

Раніше в уряді говорили, що хочуть скоротити рівень субсидій на 50%. Але в своєму останньому коментарі з цього приводу міністр соціальної політики України заявила, що скорочення виплат не відбудеться.

Вона пояснила, що з 1 жовтня поточного року для українців збираються прибрати карантинні пільги. Адже ті, хто міг дозволити собі в пандемію коронавірусу дорогі покупки, швидше за все можуть розплатитися з державою без субсидії.

«Субсидія – це про справедливість. Ці гроші беруть від платників податків, які допомагають тим, хто не може самостійно оплатити свої житлово-комунальні послуги. Прийде опалювальний сезон, якщо у людини будуть низькі доходи й вона не зможе платити, то завжди може звернутися за допомогою до держави й отримати субсидію», – запевнила міністр.

Раніше українцям розповіли про нюанси перевірки отримувачів субсидій. Подробиці теми розповів перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП.

За словами фахівця, в разі перевірок українців на право отримувати субсидію, краще все-таки пустити перевіряючих.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу