У Мін’юсті розповіли, як можна збільшити розмір аліментів

Поділитися:

У Міністерстві юстиції розповіли, як збільшити розмір аліментів. Зазначається, що розмір аліментів можуть переглянути у разі зміни життєвих обставин. Для цього необхідне звернення до суду із заявою та документами, які засвідчують додаткові витрати на дитину, або, що в громадянина, який виплачує аліменти, покращилося матеріальне становище. Серед документів зі зміни матеріального становища: довідка про доходи, кредитні договори, медичні довідки та висновки, витрати з утримання непрацездатних батьків.

Якщо витрати на дитину збільшилися через погіршення її стану здоров’я – необхідно подати заяву до суду, де буде вказана конкретна причина. Згідно із законом, батьки у рівній мірі несуть додаткові витрати з утримання дитини. Також додаткові витрати можуть бути пов’язані і з розвитком її здібностей.

Водночас, рівень аліментів можуть і знизити, якщо рівень доходів громадянина, що їх виплачує, знизився. І, якщо він звернеться до суду із відповідною заявою.

Раніше ми повідомляли, що в Україні автоматично списуватимуть з особистих банківських карток громадян заборговані державі кошти. Як зазначають у Міністерстві юстиції, нововведення поширюється на всі категорії боржників, у тому числі, йдеться про заборговані суми з аліментів, протерміновану сплату за комунальні послуги.

Також ми писали, як держава допоможе дітям, чиї батьки не платять аліменти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу