Стало відомо, як влада каратиме боржників за комуналку

Поділитися:

В Україні автоматично списуватимуть з особистих банківських карток громадян заборговані державі кошти. Про це повідомляють у Міністерстві юстиції.

Там зазначають, що нововведення поширюється на всі категорії боржників, у тому числі, йдеться про заборговані суми з аліментів, протерміновану сплату за комунальні послуги. Місяць тому набули чинності зміни до наказу Мін’юсту щодо порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів. Його норми поширюватимуться як на фізичних, так і юридичних осіб.

У відомстві пояснюють, що необхідною умовою для автоматичного списання боргів є судове рішення. Згідно із законодавством, про звернення стягнення на майно боржника виконавець має винести постанову, де буде вказана заборгована сума, з урахуванням виконавчого збору, витрат з виконавчого провадження та штрафів, накладених на боржника. Виконавці отримають автоматично інформацію про номери рахунків боржників фізичних осіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках.

Наразі примусове списання коштів з рахунків боржників здійснюється на підставі платіжної вимоги виконавця у паперовому вигляді. Проте, Мін’юст планує запровадити електронний документообіг платіжних вимог між органами виконавчої служби, приватними виконавцями, фінустановами, органами Держказначейської служби.

Нагадаємо, заборгованість по виплаті зарплати станом на 1 березня виросла на 8,1% в порівнянні з 1 лютого, і склала 3 213,880 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні впродовж 2020 року, який виявився для багатьох осіб важким через коронакризу, відкрили більше ніж 342,2 тисячі проваджень стосовно несплати комунальних послуг. Про це повідомили на сайті Опендатабот.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу