Стало відомо, як держава допоможе дітям, чиї батьки не платять аліменти

Поділитися:

Незалежно від того, проживають батьки в шлюбі чи ні, вони зобов’язані утримувати своїх неповнолітніх дітей. Це передбачено Конституцією України. При цьому дітям надається ще і державна виплата.

Так, тимчасова допомога від держави призначається дітям у віці до 18 років у випадках, коли:

  • є відомості про один з батьків (платника аліментів), які внесені до Єдиного реєстру боржників у зв’язку з несплатою ним аліментів;
  • щодо одного з батьків здійснюється кримінальне провадження або знаходиться на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, він визнаний в установленому порядку недієздатним, а також перебуває на строковій військовій службі;
  • місце проживання (перебування) одного з батьків не встановлено.

Тимчасова допомога призначається і виплачується управлінням праці та соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків, який утримує дитину.

Слід зазначити, що розраховується розмір допомоги як різниця між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Нагадаємо, що в Міністерстві юстиції повідомляють, що за січень-лютий 2021-го загальний обсяг стягнення аліментів в Україні підскочив на 19,4%. Так, за два перших місяці було стягнуто 870 млн грн, що на 141,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді проголосували за законопроект під номером 3881, який вніс зміни до Сімейного кодексу. Зокрема, мова йде про підвищення сум гарантованих аліментів на дітей в залежності від віку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу